bezár
 

art&design

2009. 07. 20.
Évszázados esemény éled újjá a Debreceni Virágkarneválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Virágokkal díszített kerékpárok felvonulásával bővül a Debreceni Virágkarnevál idei programja, a szervezők az 1900-ban a cívisvárosban rendezett "kerékpár virágcorso" újbóli megrendezésével augusztus 20-án a kétkeréken való közlekedést is népszerűsíteni kívánják.
Kósa Lajos, a város fideszes polgármestere pénteken az eseményt bemutató sajtótájékoztatón elmondta: a Tekerj a Virágkarneválra! című program apropóját egy 1900-ban készült archív fénykép előkerülése adta, amely virágokkal díszített kerékpárosok menetét örökítette meg. Az akkori esemény, habár nem kapcsolódott az augusztus 20-i ünnephez, mégis olyan érték, amely érdemes arra, hogy a Virágkarnevál programja gazdagodjon vele - fogalmazott.
    
A Kölcsey Központ melletti Virágórához virágokkal díszített biciklis menet élén érkezett polgármester elárulta, hogy az esemény a kerékpáros közlekedést is népszerűsíteni kívánja. A belvárosi sétálóövezetben a közlekedés zavartalanul biztosított a bicikliseknek, az egyre bővülő kerékpárút-hálózat pedig gyorsabb és biztonságosabb összeköttetést jelent a peremkerületekből érkezőknek - tette hozzá.
    
Az augusztus 20-án reggel fél nyolckor a Petőfi térről induló meneten a részvétel egyetlen feltétele, hogy virágokkal legyen díszítve a kétkerekű. Az öt kilométeres felvonulás a Nagyerdei Stadionba érkezik, ahol kétszáz éves kerékpárok, velocipédek, tandemek, háromkerekűek bemutatója lesz látható.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés