bezár
 

art&design

2009. 07. 24.
Több mint százezer látogatót várnak a Savaria Történelmi Karneválra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egyes becslések szerint akár a 130 ezres számot is elérheti a tizedik Savaria Történelmi Karnevál látogatóinak száma, de a szervezők óvatos számítása szerint is legalább százezer résztvevőt várnak augusztus 20-23 között Szombathelyre - jelentették be szerdán sajtótájékoztatójukon a szervezők.
A történelmi karnevál látogatottsága már feszegeti teljesítőképességének határait, tizenkét helyszínével és több mint kétszáz programjával teljesen megtölti a belvárost - hangoztatta Szommer Ildikó karneváligazgató.
    
A karnevál fő látványossága idén is a szombat esti fáklyás felvonulás lesz, több mint ezer jelmezes résztvevővel, akik között nemcsak a város kétezer éves történelmét megelevenítő, a római kort felidéző légiósokat, római polgárokat, kelta barbárokat, vagy éppen középkori öltözetbe bújt reneszánsz főurakat és úrhölgyeket láthat a közönség, hanem zászlóforgatókat, tűzzsonglőrőket és gólyalábasokat is.
    
A négynapos rendezvény idején újraéled Szombathely főterén az Öreg Város Vására, ismét kinyit a Borok utcája, zenei csemegéket kínál a városháza előtt felállított Fórum Színpad.
    
A Ferences-kertben berendezett Történelmi Témaparkban pedig minden eddiginél nagyobb ívű időutazásban lehet része a látogatóknak, hiszen évek óta először a római birodalom határain túlról is érkeznek gladiátorok, tanúi lehetünk Spartacus lázadásának, az összegyűlt öt légiónak köszönhetően pedig megelevenedik az ókori Róma két fontos csatája, a hunok elleni catalanumi ütközet, valamint a germánokkal vívott teutoburgi csata.
    
A Karneválszínház  Moliére Scapin furfangjai című vígjátékát mutatja be a megyeháza udvarán, augusztus 18-22- között összesen hat alkalommal; Hollósi Frigyes, Bezerédi Zoltán, Botos Éva, valamint Fekete Ernő főszereplésével és a szombathelyi Weöres Sándor Színház művészeinek közreműködésével.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje
Slavko Matković: Kerék, a Bosch+Bosch csoport festője*
art&design

Párhuzamos paradigmák Párhuzamos paradigmák
Balra át, jobbra át - Művészeti és politikai radikalizmus a Kádár-korban // Az Orfeo és az Inconnu csoport, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum
art&design

Hogyan halunk meg váratlanul Hogyan halunk meg váratlanul
Mesterem, Slavko Matković*, a Bosch+Bosch csoport alapítójának emlékére
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről

Más művészeti ágakról

Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb, Magvető, 2019.
irodalom

A sellők fájdalma A sellők fájdalma
Krimírás és a nők elleni erőszak


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés