bezár
 

art&design

2009. 08. 01.
Ingyenes múzeumi buszjárat Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ingyenes buszjárat indul szombattól Budapesten a Deák Ferenc térről a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumba naponta hat alkalommal a Robert Capa-kiállítás ideje alatt.
A Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) és a múzeum együttműködése révén október 11-ig hétfőn kivételével minden nap délelőtt 10, 11, 12 órakor, délután pedig 14, 15, 16 órakor átszállás nélkül lehet eljutni a belvárosból a kiállítóhelyre. A járatokra vonaljegy vagy fényképes igazolvány nem szükséges, de az együttműködés részeként a Robert Capa-kiállításra a belépőjegyeket már 5 metróállomás jegyirodájában meg lehet vásárolni - mondta el Bencsik Barnabás, a múzeum igazgatója az akcióról pénteken tartott sajtótájékoztatón.
    
Úgy vélte, a kezdeményezéssel azokat is sikerülhet bevinni a múzeumba, akik eddig a távolságtól visszariadtak, valamint tudatosítani lehet az emberekben, hogy a múzeum már nem a várban, hanem a Művészetek Palotájában működik.
    
Elmondása szerint a múzeum olyan kiállításokat rendez az utóbbi időben, amelyek egyre nagyobb közönséget vonzanak: példaként említette Anton Corbijn áprilisban nyílt fotótárlatát, amelyet 2 hónap alatt 24 ezren láttak, valamint a Robert Capa fotóit felvonultató kiállítást, amelyet egy hónap alatt több mint 14 ezren látogattak.
    
A múzeum nyáron 10 és 20 óra között várja a látogatókat, ahol a Capa-kiállítás mellett a Válságjelek című szociofotó kiállítás és a múzeum gyűjteménye is megtekinthető - hangsúlyozta.
    
A Robert Capa világhírű magyar származású fotóművész képeit tartalmazó, nemrég Magyarországra került gyűjteményből nyílt kiállítás kronologikus sorrendben követi az 1954-ben elhunyt fotográfus haditudósítói karrierjének meghatározó állomásait, köztük a spanyol polgárháborúban, a második világháborúban és az Izraelben készült műveit.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés