bezár
 

art&design

2009. 08. 04.
Közönségcsalogató napok Dürer és kortársai műveinek kiállításán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Keddenként díjtalanul látogatható az Albrecht Dürer és kortársai műveit bemutató, augusztus 23-ig nyitva tartó kiállítás a Szolnoki Galériában.
A keddenkénti ingyenesség mellett augusztus 20-án a szokásos nyitva tartás helyett este 8 óráig tekinthető meg belépő nélkül a tárlat - közölte a Damjanich múzeum sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.
    
Szathmáry István tájékoztatása szerint a múzeum vezetése azért mondott le négy keddi nap bevételéről, mert arra számít, hogy a kánikulai nyári napokban többen felkeresik a galéria hűvös nagytermében a ritkán látható alkotásokat. A kiállítás május 14-én nyílt.
    
A kassai Kelet-szlovákiai Múzeum gyűjteményéből származó anyagot ebben a formában még sehol nem állították ki a német reneszánsz rajzművészet legnagyobb mestereinek műveiből. Az alföldi megyeszékhely galériájának impozáns, 1600 négyzetmétert meghaladó területén Albrecht Dürer, Lucas Cranach, Martin Schongauer, Albrecht Altdorfer és társaik munkáinak több mint száz lapból álló válogatása mellett a kor hangulatát felidéző fegyvereket és tárgyakat is megtekinthet a nagyközönség. A különleges gyűjteményt a két intézmény jó kapcsolatainak köszönhetően bocsátotta a tulajdonos szlovákiai múzeum a Tisza-partiak rendelkezésére.
    
A kollekciót a kassai patrícius családból származó Henszlmann Imrének, a székesfehérvári királysírok feltárójának gyűjteménye alapozta meg. Később ez számos adománnyal gazdagodott, így európai jelentőségű képtárrá bővült.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa
Airbourne, Fezen Fesztivál, 2019. 07. 24.
A Shakespeare Fesztivál Gyula margójára


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés