bezár
 

art&design

2009. 08. 04.
Borkarnevál és zenés estek augusztusban a cívisvárosban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar borvidékek csaknem teljes választékát felvonultató Borkarneválra, majd a helyi művészek zenés produkcióit bemutató Városházi Zenés Estekre várja a magyar gasztronómia, illetve a könnyed élő zene iránt érdeklődő közönséget augusztus 7. és 13. között Debrecen.
A Főnix Rendezvényszervező Kht. által hétfőn az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az augusztus 7-én kezdődő, háromnapos X. Debreceni Borkarneválon 11 hazai borvidék 18 borászata mutatkozik be a nagyerdei Békás-tónál. A bor mellett a hagyományos magyar konyha ínyencségei, kemencében sült kenyérlángos, grill specialitások és biotermékek is várják a vendégeket, valamint a hazai pálinkatermelők is kínálják majd portékáikat. A rendezvény ideje alatt esténként, a cigányzenétől a dzsesszig terjedő repertoárral, élőzene is szórakoztatja a látogatókat.
    
Ezt követően, augusztus 10-én indul és négy éjszakán át tart az ötödik alkalommal megrendezendő Városházi Zenés Estek programsorozata. A könnyed, de igényes zenés darabokat műsorára tűző, elsősorban debreceni művészek számára bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénysorozaton a komolyzenétől a könnyűzenéig szinte minden műfaj szerepet kap.
    
A programsorozatban Napforduló címmel elhangzanak például Römmer Ottó variációi Vivaldi Négy évszak című művéhez, Pergolesi Szerelmi bájital című vígoperájának egy változata, valamint az idei Haydn-évhez kapcsolódóan a Haydn Barytontrio Budapest koncertje is hallható lesz.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Ari Aster: Fehér éjszakák
A Shakespeare Fesztivál Gyula margójára


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés