bezár
 

art&design

2009. 08. 06.
Részlet kérdése: 360 fokos panorámaképek a neten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Már megtekinthetőek a Berkes Balázs által készített panorámaképek Lénárd Anna és a Földes és Társai Építésziroda Részlet kérdése című kiállításáról.
A kiállítás leírása Lénárd Anna blogján:

"Városi ember számára nem téglából épül a lakás, hanem a banknak fizetendő részletből. A pénz, amiből sosincs elég, gyakran mint az építkezés, az alkotás egyetlen alkalmas alapanyaga jelenik meg az életében.

A Vajda Lajos Stúdió Pinceműhelyében egy Blaha környéki 38 négyzetméteres, új építésű lakás félkész falait építettük fel, amelynek építészei, amíg megvonalazták a 198 egyenlakás mindegyikét, nem bíbelődhettek sokat személyre szabott részletekkel.

Az installáció 3 tonnányi érvénytelen vagy megrongált bankjegy törmelékéből készült. Ezek a pénztéglák most könnyen hozzáférhető szemétnek minősülnek. Értékes eredeti anyaga azonban annak idején ugyanúgy csak kisszámú emberhez jutott el, mint az a fa, amely alól a bútorgyárban összeseprik a fűrészport, hogy legyen miből konyhalapot préselni.

Az installáció kiegészítő fele maga a kiállítótér - egy törökkori, terméskőből és téglából épített tágas borpince jómódú szerb kereskedők egykori otthona alatt.

A megduplázott térben két kor rétegződik egymásra, a kétféle életteret két eltérő társadalmi állású és vagyoni helyzetű embercsoport lakta be. Részletei két eltérő életminőséget határoztak meg. A helyszínen dől el, hogy a happeningszerűen épített installáció és a négyszáz éve ott álló architektúra - a két markánsan különböző építőanyag, és a két külön világot képviselő arányrendszer és struktúra - hogyan reflektál egymásra."


Kapcsolódó oldalak:
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Jon Watts: Pókember: Idegeben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés