bezár
 

art&design

2009. 08. 07.
Nemzetközi foltvarró kiállítás Székesfehérváron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi kiállításra készülnek a hazai foltvarrók; a Magyar Foltvarró Céh rendezvényének augusztus 14-16 között Székesfehérvár ad otthont - közölte az MTI-vel a programsorozatot szervező Korona Foltvarró Kör vezetője.
A rendezvényre a hazai foltvarrók mellett 17 európai ország "foltművészei" küldik el munkáikat - mondta el Csendes Mihályné, aki egyben az Európai Foltvarró Szövetség magyarországi képviselője is.
    
A székesfehérvári kiállítás különlegessége lesz az a foltokból összeállított, 170 részes képsorozat, amelyen 17 európai ország foltvarrói mutatják be országuk nevezetességeit.
    
A hazai alkotók pedig a vendéglátó város előtt Alba Regia piros-kék színeiből összeállított munkákkal tisztelegnek.
    
Más alkotások a magyar népmesék kedvelt hőseit, illetve egy-egy jelenetét örökítik meg, s megcsodálhatják a tárlatlátogatók a mozgás, a lendület, a ritmus jegyében, valamint az úgynevezett csempetechnikával készült képeket is.
    
A kiállítás érdekességeként, a magyar és az olasz foltvarrók barátságát jelezve két, egyenként 180X180 centiméteres faliképeket is bemutatnak, amelyeket a fehérvári foltvarrók Portogruaro település foltvarróival közösen készítettek úgy, hogy az egyik csapat elkezdte, a másik folytatta és befejezte a foltképeket.
    
A tárlatot két helyszínen - a Szent István Művelődési Házban és a Hiemer-ház kiállító-helyiségében - tekinthetik majd meg az érdeklődők.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

irodalom

Civilizáció és zsigeri reakciók Civilizáció és zsigeri reakciók
Interjú Terézia Morával véletlenekről, önismeretről és arról, hogyan lesz mindebből irodalmi siker
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés