bezár
 

art&design

2009. 08. 09.
Musica Regia fesztivál Székesfehérváron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vasárnap kezdődik a Presidance Company Hungaryth című táncshow-jával Székesfehérvár hagyományos nyári zenei fesztiválja, a Musica Regia.
A rendezvénysorozat keretében két szimfonikus hangversenyre is sor kerül - mondta el az MTI-nek a város kulturális és turisztikai bizottságának elnöke. Brájer Éva tájékoztatása szerint a Városház téren megrendezésre kerülő nyitó rendezvényen fellépő táncegyüttes egy éve alakult "a páratlan magyar kultúrkincs" bemutatására.
    
A rendezvénysorozat következő előadásaként a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar a Haydn-év alkalmából a zeneszerző Évszakok című oratóriumát adja elő Lakatos Diána, Kiss Tivadar és Szüle Tamás szólisták, valamint az Alba Regia Vegyeskar közreműködésével augusztus 11-én, ugyancsak a Városház téren. A koncertet Drahos Béla Liszt-díjas karnagy vezényli.
    
A fesztivál befejező programjaként augusztus 13-án a püspöki palota kertjében Klasszikus újhullám címmel a székesfehérvári Hermann László Ifjúsági Szimfonikus Zenekar ad koncertet. A fiatal tehetségekből álló együttes műsorában az egyházi zene néhány gyöngyszeme és Haydn: B-dúr "Királynő" szimfóniája szerepel. A koncertet Major István vezényli, közreműködik, Szalay Ágnes, Gajda Kornélia és Bernáth Balázs.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés