bezár
 

art&design

2009. 08. 14.
Több mint kétszáz alkotás látható majd a vásárhelyi Őszi Tárlaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Összesen 225 alkotást válogatott be a szakemberekből álló zsűri az október 4-én a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában nyíló 56. Őszi Tárlatra - tájékoztatta Medgyesi Konstantin, a Tornyai múzeum sajtóreferense az MTI-t.
Az országosan is meghatározó kulturális seregszemlén 128 festményt, 36 grafikát, 59 szobrászati és plasztikai művet, valamint két tűzzománc alkotást láthat a nagyközönség.

A tárlat zsűrije döntött a díjakról és munkajutalmakról is, így arról is határoztak, ki veheti majd át idén a Tornyai-plakettet, a díjazottak névsorát azonban csak a kiállítás megnyitóján ismerhetik meg az érdeklődők.
A tíztagú zsűrinek 625 képzőművészeti alkotásból kellett kiválasztania a kiállítandó műveket. Ebben az esztendőben 256 művész adott be pályamunkát. A beérkezett kollekció része volt 335 festmény, 151 grafika, 126 kisplasztika, érem, szobor és 13, a szakemberek szerint érdekesnek és izgalmasnak tűnő "egyéb" mű.

A közönség az oszitarlat.hu honlapon nemcsak a kiállítandó művek listáját láthatja, hanem találkozhat a korábbi ötvenöt kiállításról szóló érdekességekkel és archív fotókkal is. A sajtóreferens szerint a régi képeket is felvonultató galériában mindenki találhat csemegéket, aki érdeklődik Hódmezővásárhely kulturális története iránt.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban

Más művészeti ágakról

színház

A hetedik te magad légy A hetedik te magad légy
Mérlegen a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó
színház

Győztes játszma Győztes játszma
Beszélgetés Nagy Józseffel a kortárs tánc alakulásáról, iskolákról és lehetőségekről, kétlakiságról és a fiatalok helyzetéről
zene

Etűdök gépzongorára Etűdök gépzongorára
Conlon Nancarrow, a nomád zongor
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés