bezár
 

art&design

2009. 08. 18.
Az Interpol weboldalt nyit az ellopott műkincsekről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Interpol olyan weboldalt nyit honlapján, amelyen feltünteti a világon ellopott műkincsek listáját, hogy ezzel is segítse a művészi alkotások illegális kereskedelme ellen folyó küzdelmet.
Hozzávetőleg 34 ezer műkincs kerül fel az oldalra. A bűnüldöző szerveken kívül mások is beléphetnek az adatbankba, amelyben a lyoni székelyű nemzetközi rendőri szervezett az ellopott alkotásokat tartja számon. A felhasználónak azonban jelszót kell kérnie, hogy hozzáférhessen a rendszerhez.

Ily módon kulturális szervezetek, minisztériumok, kiállítótermek, galériák, művészeti alapítványok és műgyűjtők napra kész információkhoz juthatnak az ellopott műtárgyakról, leírást kaphatnak róluk, és fényképüket is megtekinthetik.

Karl-Heinz Kind, az Interpol műtárgyakkal foglalkozó szolgálatának koordinátora szerint ez az újítás, valamint az ellopott kulturális értékek kibővített listája nagyban gátolhatja majd azoknak a tevékenységét, akik eltulajdonított művészeti alkotásokkal kereskednek, mert nehezebb lesz forgalmazniuk az Interpol honlapján lopottként feltüntetett műtárgyakat. Ráadásul a művészeti alkotásokkal üzletelők nem állíthatják, hogy az eladásra vagy megvételre felkínált műtárgyról nem volt lehetőségük megbizonyosodni, hogy az szerepel-e a lopott alkotások listáján - mutatott rá az Interpol közleménye.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
art&design

Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban
Élménytúra a Szépművészeti Múzeumban

Más művészeti ágakról

A zuhanás sokkja a MáSzínházban
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.
Interjú Bucsi Réka animációs rendezővel a közönség szeretetéről, Amerikáról és a női nézőpontról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés