bezár
 

art&design

2009. 08. 25.
Öko Design Fesztivál a környezettudatosság jegyében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A környezettudatosságról és újrahasznosításról szóló konferenciák, előadások, workshopok, divatbemutatók, képző-és iparművészeti alkotások várják a látogatókat az Öko-Design Fesztivál elnevezésű programsorozaton szeptember 3-tól a VAM Design Centerben Budapesten.
A budapesti programsorozat része az EUNIC Green Design kiállítás, amelyet a nemzetközi Baltic Sea Festival keretén belül rendeztek: Dániából egy bicikli valamint egy festménytárlat, Finnországból ékszerek, Észtországból pedig Beszélő ruhák érkeznek Budapestre.
Design-séta a szemétdomb körül címmel fiatal magyar képző- és iparművészek alkotásait felvonultató öko-design kiállítás is színesíti a programokat, az október 15-ig látogatható tárlaton hulladékból készült bútorok, tárgyak, szobrok és festmények láthatók - közölte az intézmény az MTI-vel.

A kiállító művészek és művész-csoportok között szerepel a Toboz Design, a Cellux Csoport, a Retextil, a DNS Group, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem, valamint a Pécsi Tudományegyetem Művészeti karának végzett hallgatói.
A Dreams on Wheels című Dániából érkezett szeptember 26-ig látogatható kiállítás a modern kerékpáros kultúrába enged bepillantást dán példákon keresztül. A Christiania in Art című tárlat nyolc képzőművész alkotásait vonultatja fel: a képek Christiania dán város történetéről szólnak, s arról, hogyan lett 1971-es megalakulása óta a környezettudatos, zöld és élhető városi lét szimbóluma.

A Reet Aus - Beszélő ruhák című Észtországból érkezett installáció nyolc kiállításra tervezett öltözékből áll, melyek mindegyike különböző újrafelhasznált anyagvól, egyebek mellett régi háztartási textilekből, az Észt Honvédség és Rendőrség kiszuperált egyenruháiból, textilipari maradékokból, megmaradt gyári ruhadarabokból készült. Az Öko-ékszer Finnországból című tárlaton a többi között csokipapír pénztárca, a forgalomból kivont finn márkából készült medálok és reflektor-fülbevalók láthatók.

A környezetvédelem területén napjainkban az egyik leghangsúlyosabb szerepet a hulladék újrahasznosítás témaköre kapja. A hulladék felhalmozódás problémájával foglalkozó rendezvénysorozat megoldásokat keres és kínál a hulladék felhasználására, valamint képződésének megelőzésére. A fesztivál látványos, meghökkentő, ötletes, humoros és művészi értékeket hordozó alkotásokat sorakoztat fel, mint egyfajta design-demonstráció - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A kísérőesemények között szerepel szeptember 4-én egy budapesti kerékpározás a Bubifeszttel, 22-én nyílt nap a VAM Designban, valamint kerékpározás a fővárosban Mikael Colville-Andersen dán alkotóval. Október 10-én hulladékból használati-, illetve dísztárgy készítése várja a vállalkozó kedvűeket alkotóművészek segítségével.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben
art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.
art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod
irodalom

Utak a sötétségbe Utak a sötétségbe
Horváth Márk A digitalitás paroxizmusa: Spektákulum, szimulákrum, kibernetikai állapot és a virtualitás hiperkaotikus okkultúrája
zene

Etűdök gépzongorára Etűdök gépzongorára
Conlon Nancarrow, a nomád zongor
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés