bezár
 

art&design

2009. 08. 24.
Radwan pécsi kiállítása a határtalan misztérium jegyében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lucja Radwan osztrák festőművész képeiből nyílik kiállítás a pécsi Művészetek és Irodalom Házában augusztus 26-án.
A Pécsett bemutatott olajfestményeinek vezérfonala a keletkezés, a létezés, a megváltás. Az OPUS Alapítvány Határtalan Misztériumok című, a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program felvezető évébe fogadott kiállítása az életmű nagyobb részével ismerteti meg a látogatót.

Lucja Radwan osztrák festőművész fiatal kora óta fest, Krayem Maria Awad és Kornis György akadémista mestereknél tanult. Jelen kiállítása Pécsi Egyházmegye Millennáris jubileuma előtti tiszteletadás.

A művésznő szenvedélyes akvarellista. Ezzel a technikával adja vissza a fény és a színek gyengéd szövedékeinek sajátos látásmódját.

Tájképein, mint például az ausztráliai tanulmányútján festetteken is, az emberi kéz okozta sebeket kívánja ecsetjével begyógyítani. Természeti környezetükben elmélkedhetünk néhány osztrák kegyhely, mint például a melki apátság vagy a szerviták kolostorának titokzatos sugárzásán.
Pécsett bemutatott olajfestményei az emberi kapcsolatok, érzések spontán fantázialeképezései. Képeinek szétfolyó határai és arányai különleges álomvilágba vezetik a nézőt. Rendkívüli technikával szól az anyai szeretetről, de akár az összetűzésekről is.

Első magyarországi bemutatkozása Jósvafőn volt. Művészetét a világ számos országában ismerik, így például Lengyelországban, Ausztriában, Japánban, Izraelben, az USA-ban, Svájcban, Dél-Koreában, Olaszországban, Ausztráliában, Törökországban. Egyebek közt az Ausztria Képzőművészei Schönbrunn Kastély szakegylet tagja. Hat nemzetközi díja mellett arra a legbüszkébb, hogy képei helyet kaptak II. János Pál pápa gyűjteményében is.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában

Más művészeti ágakról

színház

Minek nevezzelek? Minek nevezzelek?
A Színház- és Filmművészeti Egyetem szinhazinevelés.SZFE című szakmai konferenciájáról
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés