bezár
 

art&design

2009. 08. 24.
HÍR-es Íznapok a Vajdahunyadvárban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kenyérlángos, kürcsi őskalács és mézeskalácsok mellett kecskesajtokat, ízes magyar pálinkákat és ürmös borokat is megkóstolhat az ínyenc közönség augusztus 29-30-án a városligeti Vajdahunyadvárban rendezett HÍR-es Íznapok elnevezésű programon Budapesten.
A múzeum oldalában felállított színpadon népzene és -tánc, koncertek és különféle HÍR-es vetélkedők szórakoztatják az érdeklődőket. A gyermekeket vásári bábjáték, mesemondás, játszóház, arcfestés, ugróvár és kézműves foglakozások várják, a múzeum főbejáratával szemben felállított pavilonban pedig hagyományos magyar ételeket kóstolhat a közönség - közölte a Magyar Mezőgazdasági Múzeum az MTI-vel.

A színpadon egyebek mellett a Monori Strázsák néptáncegyüttes és a Szegedi Dankó Pista Nótakórus műsora, a Madzag Bábszínház és a Sasíjászok előadása, a Galgamenti Dudazenekar és Hevesi Tamás koncertje szórakoztatja a nagyérdeműt.

Az Agrármarketing Centrum (AMC) rendezésében megvalósuló HÍR-es Íznapokon olyan különleges, hagyományosan magyar termékek kapnak főszerepet, mint a különféle ízesítéssel készített kenyérlángos, kürcsi őskalács, rétes, mézeskalácsok, kecskesajtok, gomolyák, csigatészta, lebbencs- és száraztészták. A publikum különféle mézfajtákat, aszalványokat, valamint friss gyümölcsöket és zöldségeket is megkóstolhat, de ízes magyar pálinkák, régi magyar sörök, ürmös borok és gyümölcsitalok is az ínyencek rendelkezésére állnak.
A minőség jegyében a HÍR gyűjteményben szereplő élelmiszerek mellett a szervezők helyet biztosítanak a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet viselő termékeknek is.

Az immár második alkalommal látogatható rendezvényt a városligeti Vajdahunyadvár reneszánsz udvarán, a Jáki kápolna és kolostori kerengő melletti területen kereshetik fel az érdeklődők. A belépő 400 forint, a kombinált jegy, amely a múzeumba való belépésre is jogosít 600 forint. A 14 év alatti gyermekek ingyenesen tekinthetik meg a programokat.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben

Más művészeti ágakról

irodalom

A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között
Hajas Tibor korszerűtlen korszerűsége
Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
Slash, VOLT Fesztivál, 2019. 06. 27.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés