bezár
 

art&design

2009. 09. 03.
Csütörtöktől a fényt ünneplik Mátészalkán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A fényt ünneplik csütörtöktől Mátészalkán. A helyiek négynapos szórakoztató rendezvénnyel emlékeznek arra, hogy a településen 1888-ban, Magyarországon elsőként gyulladt ki az utcákon az elektromos közvilágítás.
A mátészalkaiak azóta a fényt a fejlődés, a tisztesség, béke, az emberiesség szimbólumaként tisztelik, és minden évben megrendezik a Fényes Napok elnevezésű kulturális és idegenforgalmi fesztivált - mondta el az MTI-nek Szabó István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város polgármestere szerdán.

Tájékoztatója szerint a vasárnapig tartó rendezvényen lesz fényszobrászat, fényfestés, fénygrafika, holdfénytúra, fényfürdő, árnyjáték, péntek este 20.30 órától pedig utcai karnevál, fáklyás és mindenféle világító eszközökkel való felvonulás.

Az elődökre való emlékezés mellett kulturális program is várja az érdeklődőket. Csütörtökön 19.00 órától a helyi zsinagógában koncertet ad Hauser Adrienna zongoraművész, pénteken 17.00 órától pedig komolyzenei estet Horgas Eszter előadóművész. Szombaton 21.00 órától a művelődési ház melletti nagyszínpadon Zsédenyi Adrienn (Zséda) koncertjét rendezik meg. A programban fellép továbbá a Csík zenekar, a homonnai Múzaband Tánc és Énekegyüttes, a Mundi zenekar, a munkácsi Fúvós Esztrád és a környék több művészeti csoportja is.

A programot vasárnap a Gergely Theáter zárja, a néhai táncdalénekes, Szécsi Pál szerelmei címei című darabban fellép Gergely Róbert, Radó Denise, Nádas György, Maronka Csilla és Borbáth Ottilia.
A mátészalkai Fényes Napokon gasztronómiai bemutató és kóstoló is várja az ínyenceket, a Hungaricumok terén, ahol pénteken és szombaton egész nap szatmári ételkülönlegességeket, pálinkát, bort kínálnak, zeneszó kíséretében.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés