bezár
 

art&design

2009. 09. 04.
Baán László marad a Szépművészeti Múzeum főigazgatója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szépművészeti Múzeum főigazgatói posztjára kiírt pályázat elbírálását követően újabb öt évre Baán Lászlót nevezi ki a közgyűjtemény élére Hiller István oktatási és kulturális miniszter - közölte a tárca sajtóirodája pénteken az MTI-vel.
A közlemény szerint a miniszter a szakemberekből álló bíráló bizottság javaslatát elfogadva hozta meg döntését, amelyet a múzeum közalkalmazotti tanácsa és szakszervezete is támogat.

A mostani kinevezés 2014. november 30-ig szól, és annak a munkának is elismerése, amelyet Baán László a Szépművészeti Múzeum élén végzett 2004-ben történt kinevezése óta - szerepel a kommünikében.

Az OKM emlékeztetett arra, hogy Baán László főigazgatósága idején olyan rendkívüli népszerűségnek örvendő, nagyszabású tárlatokat rendezett a múzeum, mint az El Greco-, a Velázquez-, a Goya-kiállítás 2006-ban, a Vincent van Gogh-kiállítás 2007-ben, vagy a Lélek és test című fotókiállítás 2008-ban. Az elmúlt öt évben vezették be a Múzeum+ programot, amelynek keretében kéthetente csütörtökönként este dzsesszzenével és tárlatvezetésekkel várják a közönséget.

További újítás volt a Géniuszok és remekművek sorozat elindítása, a múzeumpedagógiai programok, valamint a múzeumi szolgáltatások jelentős bővítése. Ebben az időszakban fejeződött be a múzeum teljes külső rekonstrukciója is.

Baán László vezetésével a Szépművészeti Múzeum a világ legfontosabb közgyűjteményi intézményei közé került, amit többek között az is bizonyít, hogy immár a világ ötven leglátogatottabb múzeuma közé tartozik, Baán László pedig tagja lett a világ legjelentősebb kiállítóhelyeinek vezetőit tömörítő BIZOT-csoportnak - hangsúlyozza a szaktárca közleménye.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés