bezár
 

art&design

2009. 09. 05.
Jövő héten indul az őszi-téli aukciós szezon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jövő szombaton kezdődik az őszi-téli árverési szezon; a Belvedere Szalon szeptember 12-iki aukcióján összesen 165 tétel kerül kalapács alá.
Az eladásra kínál anyagban festmények és grafikák szerepelnek
többnyire a 20. század alkotóitól, de kínálnak egy id. Markó Károlytól származó, előző századi ceruzarajzot 120 ezer forintért. Mednyánszky László tíz olajképe, akvarellje és grafikája is vevőre vár.

Kiemelkedik a kínálatból egy Egry József-szénrajz 120 ezer forintért és gyűjtői csemegének ígérkezik Gábor Miklós két akvarellje 10 ezer forintért. Az ismert színművész szívesen vett kezébe ecsetet, rajzolt portrékat, ábrázolt színpadi jeleneteket, illusztrálta saját köteteit, s több kiállításon is bemutatkozott.

A Belvedere - cáfolandó a megszűnéssel kapcsolatos korábbi híreket - egész évre szóló aukciós menetrendet hirdetett hét dátummal, benne a háromnapos decemberi ezüst-, ékszer-, műtárgy- és művészeti aukcióval, emellett még egy december végi karácsonyi árverést is ígérnek.

A Ferenczi és Tsai Galéria szeptember 16-án és 17-én bútor- és festményárveréssel folytatja a sort. Egy kiugróan sikeres és egy "laza" árveréssel a háta mögött most is az előzőekhez hasonló, klasszikus és modern 20. századi bútorokból, iparművészeti tárgyakból és kortárs festményekből, grafikákból állította össze anyagát a cég. Ugyanerre a napra, szeptember 16-ra időzítette a Fény Galéria festmény-, műtárgy- és könyvaukcióját.

A Képcsarnok szeptember 19-én Budapesten, majd alig egy hónappal később Miskolcon aukciózik. Az Abigail Galéria 25. jubileumi árverése - az alkalomnak megfelelően - igazi szenzációkkal várja szeptember utolsó vasárnapján a gyűjtőket.

Fotóművészeti alkotásokból és fotóritkaságokból válogatta szeptember 24-iki, ötödik árverését az Ágens Fotóművészeti Galéria. Két könyvaukció is lesz a szezon elején: a Honterus Antikvárium szeptember 18-án 467 tételt, az Antiquarium Hungaricum pedig október 1-jén 374 tételt árverez.

Viszonylag új szereplő az árverési piacon a Pintér Aukciósház. Október elején kortárs és klasszikus festmények, műtárgyak, ékszerek, bútorok választékával jelentkeznek; ígéretük szerint hasonló lesz a téli, valamint a karácsonyi aukció kínálata is.

A BÁV csak november elején "lép színre", de akkor mindjárt háromnapos művészeti árveréssel, amikor ezer műtárgyat, festményt, ékszert, iparművészeti alkotást visznek kalapács alá. A december eleji karácsonyi aukción a BÁV fő erősségéből, ékszerek és ezüstök közül válogathatnak az érdeklődők.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés