bezár
 

art&design

2009. 09. 07.
Hitler-képeket árvereztek el Nürnbergben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Adolf Hitlernek tulajdonított tájképeket árvereztek el Németországban; az árverezőház által is bevallottan "szerény művészi kvalitású" három vízfestményért együttesen 42 ezer eurót adott három, névtelenséget kérő telefonos vásárló a szombati nürnbergi aukción.
A képek Hitler "korai korszakából", 1910-11-ből származnak, és Bécsben készültek, ahol a későbbi náci diktátor művészként bontogatta szárnyait. A falusias tájképeken lakóházak, malmok, templomok láthatók.

A legtöbbet - 24 ezer eurót - A wachaui Weissenkirchen című képért adta egy külföldi vásárló, míg a Szétlőtt malmot 11 ezer, a Ház híddal a folyón című képet 7 ezer euróért vette meg egy hazai vevő. Az ajánlatok 3000 euróról indultak.

Herbert Weidler, az aukciósház tulajdonosa elismerte, hogy a képek "meglehetősen szerény művészi kvalitásúak", s inkább csak alkotójuk személye miatt érdekesek némelyek számára. "Én azt mondanám, hogy egy olyan falusi művészettanár színvonalát tükrözik, aki megtanult rajzolni" - fogalmazott.

A Weidler aukciósház legutóbb márciusban árverezett el két Hitler-akvarellt.
Bár a most kalapács alá került festményeket Hitler szignálta, a neki tulajdonított műveket örökké körüllengi az eredetiséggel kapcsolatos kétely.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Julian Fellowes: Downton Abbey
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés