bezár
 

art&design

2009. 09. 10.
Éjszaka az esőerdőben - interaktív kiállítás a Mezőgazdasági Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az esőerdők titokzatos élővilágának egy részét mutatja be színes képeken és élethű szobrokon keresztül, valamint interaktív játékok segítségével a Magyar Mezőgazdasági Múzeum tárlata szombattól Budapesten.
A november 1-ig látogatható kiállításon az érdeklődők válogatást láthatnak az esőerdő rejtélyeiről és növényvilágáról, s bebarangolhatják az éjszakai esőerdők izgalmas világát - közölte az intézmény az MTI-vel.

A nappal aktív állatok ilyenkor behúzódnak búvóhelyükre. Az erdő azonban éjjel sem kihalt: más, éjjel éber állatok veszik át az uralmat. A holdfényben titokzatos zörejek, kiáltások, hörrenések, morgások hallatszanak, a folyó morajlásába néha egy-egy hangosabb csobbanás vegyül - olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a felfedezőúton a közönség bejárhatja Dél-Amerika, Ausztrália, Afrika és Ázsia tájait, s választ kaphat egyebek mellett azokra a kérdésekre: hogyan tájékozódik éjszaka a repülő kutya, fontos-e a rovarok számára a holdfény, hány éjszakai lepkefaj létezik a trópusokon és miért csíkos a tapírkölyök.

A látogatók játékkártyalapot és kellékeket kapnak belépéskor, melyek segítségével megfejthetik a kiállításban elhelyezett érdekes fejtörőket, s a jó megoldásokat a szervezők ajándékokkal jutalmazzák.

Az esőerdők bolygónk leggazdagabb élővilágú vidékei. Több állat élhet egyetlen fán, mint máshol egy egész erdőben. A tudósok egyetértenek abban, hogy még mindig vannak ismeretlen fajok, melyek létezéséről nem is tudunk.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)

Más művészeti ágakról

Majoros Nóra válaszai a prae.hu körkérdésére
gyerek

Hiteles a Szép csendben Hiteles a Szép csendben
Szakmai szervezetek ajánlják a Szép csendben című filmet
színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez
irodalom

Az egyszerűség ereje Az egyszerűség ereje
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 5. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés