bezár
 

art&design

2009. 09. 16.
Először ad el képeket archívumából a National Geographic
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Először ad el eredeti képeket felbecsülhetetlen értékű archívumából a National Geographic Magazin. A képeket egy New York-i galériában mutatják be.
A magazin archívumából származó válogatott felvételek az elkövetkező két év során négy tárlaton lesznek láthatók, az első kiállítás szeptember 17-én nyílik a Steven Kasher galériában, ahol az érdeklődők egy hónapon át tekinthetik meg a képeket.

A The World in Black and White: Vintage Prints from the National Geographic Archive (A világ fekete-fehérben: régi felvételek a National Geographic archívumából) című nyitó kiállításon több mint 150 eredeti fotót mutatnak be, amelyekre október 17. után licitálhatnak is a gyűjtők.

Az első tárlaton a National Geographic Társaság által életre hívott magazin első nagy korszakából, 1888 és a XX.. század negyvenes évei közötti időszakból származó képeket tárják a nagyközönség elé.
Mint azt a 11,5 millió felvételt őrző archívum igazgatója és a galéria is kiemelte, a képek közül többet soha nem közölt le a magazin. A nyilvánosság elé került fotók amúgy is csak az archívum két százalékát teszik ki. "Pedig a felvételek 1888-tól napjainkig gazdagon dokumentálták világunkat" - mondta Maura Mulvihill, a Washingtonban működő archívum vezetője.

A nyitó kiállításon és árverésen tucatnyi fényképész remekművei lesznek láthatók. A képek több kontinensen, számos országban készültek; felfedezéseket, technikai újdonságokat, kísérleteket és úttörő expedíciókat örökítenek meg a National Geographic Társaság "gyermekkorából".

Az első szakaszban kapott helyet például a Graham Bell-gyűjtemény, amely Bell és asszisztensei 1907 és 1909 közötti repülési kísérleteit örökítette meg. Emellett Herbert Pontingnak a Déli-sark felfedezéséről készített képeire, George Tairraznak és Hiram Binghamnak az Alpokban, illetve a Macchu Pichunál készült fotóira, további Frank Hurleynek és A.B. Lewisnak Pápua Új-Guineán a húszas években készült felvételeire is lecsaphatnak a vevők.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés