bezár
 

art&design

2009. 09. 18.
Felújítják a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Teljesen felújítják négy év alatt a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumot. A megyei tanács által támogatott terv szerint az infrastruktúrától a raktárakon át a kiállításokig mindent korszerűsítenek. Az épület fennállásának százéves jubileumára készülnek ezzel.
A múzeum fennállásnak centenáriumát 2013-ban fogják megtartani. Ugyan 1912-ben már jelenlegi helyén működött a Székely Nemzeti Múzeum, de csak 1913-ban fejezték be az építkezést.

A Háromszék című Kovászna megyei napilapnak nyilatkozó Vargha Mihály múzeumigazgató elmondta, hogy nem csak szebb, korszerűbb tárolókat szereznek be, de tartalmi megújulás is várható. Átgondolják a tematikákat, hogy még inkább "látogatóbarát" múzeumot hozzanak létre.

Ebben a szellemben már megújult a régészeti állandó kiállítás és a néprajzi részlegen a gyermekkort bemutató tárlat. A múzeum meg szeretné szólítani a fiatalokat is, ennek érdekében érintőképernyős tárlatvezetőt, internetes tájékoztatást terveznek.

Ez a megújulás a múzeum fő irányvonala - mondta Vargha Mihály, aki múzeum jelenleg kihasználatlan udvarát is "be szeretné lakni". A tervek szerint 2013-ig mini amfiteátrumot, játszóteret alakítanak ki, hogy családi programokat is tudjanak szervezni.

A Kós Károly által tervezett épület jelenleg raktárnak használt tornyát is kiállítóteremmé alakítják át.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés