bezár
 

art&design

2009. 09. 22.
A világ legdrágább likőrös üvegét mutatták be Londonban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világ legdrágább likőrös üvegét mutatták be Londonban; az 1,4 millió eurót (379 millió forintot) érő üveg gyémántokkal, arannyal és gyöngyökkel díszített.
Az üveget a világszerte nagy elismerésnek örvendő chambordi feketemálna-likőr számára készítette Donald Edge ékszerész, aki szerint a palack valóságos "divatikonnak" tekinthető.

A formás üveg alsó részén a Deluxe Chambord szavak olvashatók, feljebb pedig egy korona látható. A kupak szintén koronát formáz. A palackot több mint ezer apró, körte alakúra csiszolt gyémánt, egy négyszögletű smaragd, gyöngyök és 18 karátos arany díszíti talpától a kupakig.

Az inkább múzeumokba, semmint a bárpultokra illő üveg a londoni divathét részeként került bemutatásra, és már meg is vásárolható.

A palack várhatóan a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerül mint a legdrágább likőrös üveg.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban
art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

irodalom

Utak a sötétségbe Utak a sötétségbe
Horváth Márk A digitalitás paroxizmusa: Spektákulum, szimulákrum, kibernetikai állapot és a virtualitás hiperkaotikus okkultúrája
Jonathan Levine: Csekély esély
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés