bezár
 

art&design

2009. 09. 23.
Anish Kapoor óriásszobrai uralják Londont
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Anish Kapoor indiai születésű szobrász óriási méretű alkotásaiból nyílik retrospektív kiállítás szombaton Londonban. Ez az első alkalom, hogy a Királyi Akadémia egyik, még élő tagja előtt tiszteleg ilyen kiállítással.
Az Anish Kapoor címet viselő kiállítás középpontjában egy piros viaszt kilövellő ágyú áll, a különleges darab húsz percenként spriccel majd ki viaszbombát a Királyi Akadémia kiállítótermének falára. A Shotting into the Corner című program során összesen 30 tonna viasz kerül majd a falra és a padlóra.

A Royal Academy az avantgárd művész több meghatározó művét is bemutatja a tárlaton; az egyik teremben Kapoor Yellow című, üveggyapotból készült pigment alkotása várja a látogatókat.

A fizikai kihívásokkal tűzdelt kiállítás berendezésekor az ágyú jelentette a legnagyobb problémát, mivel az abból kilövellő piros viaszból a 160 éves mennyezetre is jutott - mondta Adrian Locke, a kurátorok egyike. "Soha nem csináltunk még ilyet, ez új kihívás volt számunkra. Reméljük, könnyen le tudjuk majd szedni" - tette hozzá a szakember.

A látogatókat a Királyi Akadémia udvarán Kapoor új alkotása, egy 76 fémgömbből álló szobor várja; a mű a Tall Tree and the Eye (Magas fa és a szem) címet kapta.

Az 1991-ben Turner-díjat nyert Kapoor munkásságára visszatekintő kiállítás december 11-ig várja a látogatókat.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában
art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

irodalom

Utak a sötétségbe Utak a sötétségbe
Horváth Márk A digitalitás paroxizmusa: Spektákulum, szimulákrum, kibernetikai állapot és a virtualitás hiperkaotikus okkultúrája
Jonathan Levine: Csekély esély
Interjú Bucsi Réka animációs rendezővel a közönség szeretetéről, Amerikáról és a női nézőpontról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés