bezár
 

art&design

2009. 09. 28.
A Kia Motors Hungary új formatervezési pályázata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kia Motors Hungary elkötelezett céljának tekinti az autós formatervezés népszerűsítését és a tehetséggondozást a magyarországi gyermekek körében, bízva abban, hogy az új generáció tárgyi- és formakultúrája még fejlettebb és kifinomultabb lesz. Ebből a célból rendezte meg 2007-ben a "Tervezd meg a jövő autóját!" formatervezési versenyt, amely nagy sikert aratott, az ország számos iskolájából több ezer pályamű érkezett. Az esemény rangjára jellemző, hogy az eredményhirdetést megtisztelte részvételével a Kia európai vezérkara és Kovács Miklós, nemzetközi hírű Kia-formatervező is.
A sikerre való tekintettel a Kia idén új rajzpályázatot ír ki "Legyél Te is Kia Kid!" címmel. Az általános iskolák felső tagozatos tanulóinak és a középfokú oktatási intézmények tanulóinak ezúttal egy képzeletbeli Kia-modellt kell megalkotniuk és nevet is adni neki. A pályázók rajzaikat 2009. október 20-ig küldhetik el a Kia részére ("Kia Kids 2009", 1751 Budapest, Pf. 212.).

A nyeremények, melyeket egy budapesti díjátadó ünnepségen kapnak meg a győztesek, ezúttal is értékesek, sőt "értékteremtők" lesznek. A 6 legjobb pályázat készítője (kategóriánként 3-3 nyertes) ugyanis tagja lesz egy junior formatervezési csapatnak, a "Kia Kids-nek". A csapat tagjai lehetőséget kapnak, hogy tehetségüket a nyilvánosság előtt is bizonyíthassák, Kia-ötleteiket, autóterveiket a program weboldalán, a www.kiamotors.hu/kiakids weboldalon folyamatosan megjelentethessék. A fődíj pedig egy-egy kétszemélyes tanulmányút a Kia zsolnai (Szlovákia) gyárába, a többi helyezett értékes számítástechnikai ajándékcsomagot, könyvutalványt és Kia autósplakátokat kap. A legjobb, legötletesebb pályaműveket a Kia a márkakereskedéseiben és a www.kiamotors.hu/kiakids weboldalon fogja bemutatni.

Reméljük, a pályázat révén idén is sok fiatal tehetség bizonyíthatja fantáziáját, tehetségét, technikai rátermettségét a formatervezés terén!

Forrás: Országos Sajtószolgálat
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés