bezár
 

art&design

2009. 09. 28.
Októbertől kapható a Rubik-kocka digitális változata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Októberben jelenik meg Rubik Ernő közel harminc évvel ezelőtt bemutatott bűvös kockájának XXI. századi változata, a TouchCube (érintőkocka).
Az eredetivel szinte mindenben megegyező, oldalanként 3x3 négyzetből álló kocka kirakása azonban nem a kiskockák elforgatásával, hanem a felület megfelelő irányú érintésével történik.

A Rubik-kocka digitális változata kikapcsolt állapotban fehér, bekapcsolás után viszont az oldalak színének megfelelően világítani kezd. A piros oldal középső négyzetének hosszan tartó érintésével összekeveredik, majd az oldalak megfelelő irányú érintésével a hagyományos kockához hasonlóan lehet kirakni.

Az eredeti kockánál kicsit nagyobb és nehezebb, 150 dolláros (27.677 forintos) áron kínált játék a világító felület és az iPhone érintőképernyőjéhez hasonló elven történő működtetésen kívül segítséget ad a következő lépésre, egy másik gomb megnyomásával pedig lépésről-lépesre automatikusan kirakódnak az oldalak. A "kockaélményt" hangokkal egészítik ki, amelyek keverésnél és az oldalak megérintésénél hallhatók.

A Techno Source oldalán a www.rubikstouchcube.com címen bemutatott játék egyelőre még csak az Egyesült Államok nagyobb online áruházaiban lesz kapható.

Kovács János, a Rubik Stúdió ügyvezető igazgatója az MTI kérdésére válaszolva elmondta, hogy a TouchCube magyarországi megjelenése jövő tavasszal várható, a játék tervezett fogyasztói árát azonban még nem tudta megmondani.

A Rubik-kocka "hívei" szerint az eredeti játék továbbra is több szórakozási lehetőséget jelent, mert az érintőkocka túl érzékeny az érintésre, ezért előfordulhat, hogy forgatáskor a játékos véletlenül rossz helyen ér hozzá. Jóllehet a játékban van visszalépési lehetőség, de ez egyáltalán nem vigasztalja a profi kockakirakókat - akiknél fontos a sebesség és megszokták, hogy a kocka minden irányban forgatható - mert a TouchCube mindig csak egy - a felső - oldalon irányítható.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Interjú Flesch Andrea jelmeztervezővel lehetséges utakról, pályakezdésről, tanítványokról, aktuális munkákról
Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés