bezár
 

art&design

2009. 09. 29.
Múzeumi esték Moszkvában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Moszkvában is évente megrendezett Múzeumok éjszakája nagy sikeréből kiindulva az orosz fővárosban kísérleti jelleggel megrendezik a Múzeumi estéket: október 1-től november végéig mintegy 15 múzeum egy héten egyszer este 21, illetve 22 óráig lesz látogatható.
Az akcióban egyebek között részt vesz több író és költő emlékét ápoló gyűjtemény, így a Puskin-, a Jeszenyin-, a Majakovszkij- és az Osztrovszkij-emlékmúzeum, a Moszkvai Kortárs Művészeti Múzeum, az Új Manyezs kiállítóterem és a nemrég helyreállított Caricino műemlék együttes.
Amennyiben sikeresnek bizonyul a kezdeményezés, a tervek szerint a későbbiekben bevezetik, hogy a múzeumok a hét egy vagy több napján késő estig tartsanak nyitva egész évben - közölték önkormányzati illetékesek hétfőn.

Szergej Hudjakov, a fővárosi önkormányzat kulturális osztályának vezetője elmondta, hogy a moszkvai múzeumok látogatottsága folyamatosan nő. Az önkormányzati kezelésben lévő múzeumok - szám szerint 37, a fiókintézményekkel együtt 60 - 2007-ben négymillió, tavaly 5,5 millió látogatót vonzottak.

Az oroszországi múzeumokba szóló belépők egyébként a legkevésbé sem olcsók, s a külföldiek számára még jóval drágábbak is, mint az orosz állampolgároknak.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés