bezár
 

art&design

2009. 10. 07.
Nagy rajzolás a Kegyeleti Múzeumban szombaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rajzolni, festeni szerető érdeklődőket vár szombaton a Fiumei úti Sírkert területén található Kegyeleti Múzeum a múzeumok őszi fesztiválja programjaihoz kapcsolódó Nagy Rajzolásra.
Jó idő esetén a jelentkezők a Kegyeleti Múzeum előtti téren próbálhatják ki tehetségüket, rossz idő esetén pedig a múzeum előterében lesz lehetőség az alkotások elkészítésére délelőtt 10 és délután 15 óra között. A Nagy Rajzoláson amatőr és profi rajzolók egyaránt részt vehetnek, a kevéssé képzett alkotókat az idei csend napja keretében megrendezett Requiem az életért grafikai pályázat díjazott grafikusai segítik tanácsaikkal.

Rajzeszközöket korlátozott számban a Kegyeleti Múzeum a helyszínen biztosít, de az érdeklődők saját felszerelésüket is használhatják. A rajzokról a helyszínen felvételeket készítenek a szervezők, és azok felkerülnek a www.btirt.hu és a www.nemzetisirkert.hu internetes oldalakra - közölte az esemény kommunikációjával megbízott cég hétfőn az MTI-vel.

A Kegyeleti Múzeum az őszi fesztiválsorozatra meghirdetett tanösvényre is várja az érdeklődőket. A vendégek szakképzett idegenvezetők kíséretében juthatnak el a magyar történelem és művészet legkiemelkedőbb személyiségeinek síremlékeihez, bejuthatnak a Deák- és a Kossuth-mauzóleumba, és kivételesen megnézhetik a temető területén található kápolnát is. A sírkert területén szombaton 10 és 15 óra között óránként induló kisvonatok könnyítik meg a kultúrtörténeti sétára jelentkezők útját, várhatóan ebben az évben utoljára.

A múzeumok őszi fesztiválja különböző művészeti ágak találkozási pontjait keresi: ehhez kapcsolódva a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) szeptember elején hirdetett fotópályázatot általános és középiskolás diákok számára Őszi Fények címmel. A fotókból készülő kiállítás november 14-én, az idén először megrendezendő múzeumok őszi éjszakáján nyílik meg a Kegyeleti Múzeumban.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés