bezár
 

art&design

2009. 10. 07.
Formatervezési műhely a Vam Design Centerben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A szemét nem vész el, csak átalakul címmel nyílt dizájnműhely várja az érdeklődőket szombaton a Vam Design Centerben Budapesten.
A látogatók hulladékból ékszereket, használati- és dísztárgyakat készíthetnek a DNS Group alkotócsoport vezetésével. Alapanyagként az alkotók petpalackot és ásványi kőzettörmeléket használnak, amely úgy formálható, akár az agyag, könnyen kezelhető, gyorsan megszárad, és tetszés szerint színezhető, festhető - tájékoztatta az MTI-t a kiállítóhely.
A workshopon most bárki megismerkedhet a technikával, szabadon kipróbálhatja fantáziáját, kézügyességét, egyúttal választ kaphat néhány, a környezettudatosság fontosságára és szükségszerűségére rávilágító kérdésre.

A projekt fontos eleme, hogy a gyerekeket is bevonják az alkotási folyamatba, amelynek során rengeteget megtudhatnak arról, hogy milyen környezetkárosító hatása van a pillepalacknak és a többi - nem lebomló - szemétnek. Az iskoláskorú gyerekeket megmozgató játékos foglalkozásokon az érdeklődők térbútorokat készíthetnek pillepalackokból.

A DNS Egyesület által kitalált projekt egy olyan társadalmi, közösségi, közjóléti célokat szolgáló program, ami egyben egy környezetvédelmi és művészeti-kreatív lehetőség is. A workshopon való részvétel a kiállítás belépőjével ingyenes.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés