bezár
 

art&design

2009. 10. 08.
Múzeumok Őszi Fesztiválja a BKV-nál is
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy közös rajzolással, játékos múzeumpedagógiai foglalkozással és sok érdekességgel várja a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) szentendrei és Deák téri múzeuma a gyerekeket és az idősebbeket a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretein belül október két napján.
A BKV első alkalommal csatlakozik az idén négyéves Múzeumok Őszi Fesztiváljához. A szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum (VTM) és a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum 10 és 17 óra között egész napos programokkal várja az érdeklődőket.

A VTM október 10-én csatlakozik a Nagy Rajzolás elnevezésű nemzetközi programhoz, amelyben Magyarország idén először vesz részt. Ennek keretében az ország számos pontján egyszerre ragadnak rajzeszközt a résztvevők. Emellett a múzeumban természetesen megtekinthető a főváros és környéke közlekedéstörténetét bemutató állandó kiállítás, az egyedülálló történelmi járműpark is. A gyermekek számára izgalmas élményt jelenthet, hogy a kiállított járművekre fel is szállhatnak.

A Földalatti Vasúti Múzeumban játékos múzeumpedagógiai programokkal várják október 16-án a gyerekeket és az idősebbeket is. A látogatók játékos formában ismerkedhetnek meg a budapesti földalatti történetével. A gyerekek a feladatlapos tárlatvezetés mellett elkészíthetik a kiállított járművek makettjeit is. A programon való részvételhez előzetes bejelentkezésre van szükség.

A jelentkezéshez szükséges és egyéb információkat a www.bkv.hu/home/muzeumokosze.html honlapon olvashatják az érdeklődők.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés