bezár
 

art&design

2009. 10. 10.
Zeneportrék Gödöllőn
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kresz Albert fotóművész muzsikusokról készített portréi, próba- és koncertképei, valamint privát fotói láthatóak a Gödöllői Királyi Kastélyban szombat délután nyílt tárlaton.
Mint arról Holub Katalin, a kastély szóvivője az MTI-nek beszámolt, a 70 éves művész rendkívüli kapcsolatteremtő képességét bizonyítják a kiállított munkák.

A nemzetközi és a hazai zenei világ kiváló zongoristái, hegedűsei, fuvolistái, karmesterei "néznek vissza ránk" a falakról, Kresz Albert egyik fő érdeklődési területe ugyanis a kultúra, ezen belül a zene világa - fűzte hozzá a szóvivő, akit azt is elmondta, hogy a válogatás a fotóművész negyven éves munkásságát öleli fel.

Mások mellett Arthur Rubinstein, Lamberto Gardelli, Szjatoszlav Richter, Cziffra György, Kocsis Zoltán, Ránki Dezső, Schiff András, Kadosa Pál és más zenei tehetségek portréit tekinthetik meg a látogatók a gödöllői kastély három termében.

Kresz Albert számtalan kiállítással mutatkozott már be szerte a világban, képeit megcsodálhatták Franciaországban ugyanúgy, mint Németországban, az Egyesült Államokban vagy épp Litvániában és Ausztriában. Díjai, kitüntetései közül a Nemzetközi Fotóművészek Szövetségének aranyérme és a Balogh Rudolf- díj emelkedik ki. A fotóművész igen sokrétű tevékenységet folytat: képei különböző könyvekben, albumokban szerepelnek, de reklám-és plakátfotóit, diaporámáit is sokan ismerik. Nevéhez 120 hanglemezborító is kapcsolódik - közölte Holub Katalin. A gödöllői tárlat november 8-ig látogatható.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Molnár T. Eszter válaszai a prae.hu körkérdésére
színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés