bezár
 

art&design

2009. 10. 13.
Fővárosi támogatás az Aquincum Múzeumnak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Fővárosi Közgyűlés hétfői rendkívüli ülésén a képviselők egyhangúlag úgy döntöttek, támogatják a Budapest Történeti Múzeum (BTM) pályázatát a Közép-Magyarországi Operatív Programra (KMOP).
A BTM ugyanis pályázni kíván a KMOP-ra, "Pannonia Provincia Program" címmel, ehhez pedig szüksége van a tulajdonos önkormányzat hozzájárulására és kötelezettségvállalására. A BTM célja, hogy növelje az Aquincumi Múzeum látogatottságát.

Egy sikeres pályázat esetén a megnyert támogatásból a romterület és a kiállítások megközelíthetőségét akadálymentessé tennék, új parkoló és múzeumi-romkerti bejárat épülne. Az Aquincumi Múzeum új kiállítási épületét fogadófallal és virtuális élménytérrel bővítenék ki, növelnék a látogatók által bejárható területeket, új területeket tárnának fel, egységes információs és jelképrendszert alakítanának ki.

Emellett a pályázati pénzből látogatóbarát szolgáltatásokat valósítanának meg, bővítenék az interaktív és virtuális élményelemeket, kilátó épülne a romterület felé, római játszóteret valamint római kosztümös szerepjátékra alkalmas teret alakítanának ki, és rekonstruálnának egy római városi házat is. A romterület déli részén locsolóházat alakítanának ki, megoldanák a vízelvezetés gondjait, díszkivilágítást kapna a terület és kerti bútorokat helyeznének ki.
A projekt forrásigénye közel 417 millió forint, amelyből a múzeum az önkormányzattól 33 millió forintos támogatást kért, a múzeum önrésze pedig 83 millió forint.

A közgyűlés hétfőn 65 igen szavazattal egyhangúlag úgy döntött, támogatja a BTM részvételét a pályázaton. Emellett kötelezettséget vállalt arra, hogy - amennyiben a múzeum elnyeri a pályázatot - biztosítja a 33 millió forintos önrészt.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Jon Watts: Pókember: Idegeben
Airbourne, Fezen Fesztivál, 2019. 07. 24.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés