bezár
 

art&design

2009. 10. 13.
19 ezer látogató a Kolonics-kiállításon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vasárnap zárult a budapesti Csepel Plazában a Kolonics, a sportlegenda elnevezésű kiállítás, amelyet a szervezők tájékoztatása szerint az elmúlt egy hónapban 19 ezren kerestek fel.
A tavaly, a pekingi olimpia előtt edzés közben elhunyt kétszeres olimpiai és 15-szörös világbajnok kenus, Kolonics György emlékére szeptember 10-én megnyitott tárlatot csaknem 100 általános iskolai osztály is megtekintette.

A kiállításon 30 tablón mutatták be a versenyző karrierjét, az érmeket és személyes tárgyait pedig 15 vitrinben állították ki. A tárlat egyhónapos nyitva tartása alatt elárverezték a Kolonics Emléklapátot, a befolyt összeget pedig kenus tehetségek támogatására fordítják.

A szervezőket közel 20 vidéki közösségi és művelődési ház, illetve önkormányzat kereste meg azzal, hogy szeretnék vendégül látni a kiállítást. A folytatásról a sportoló családja és a Kolonics György Alapítvány dönt.
"Én azt szeretném, ha a sportág bázisaiba, azaz Győrbe, Szolnokra és Szegedre eljutna ez a tárlat - mondta Angyal Zoltán, a kajak-kenusok korábbi szövetségi kapitánya, az alapítvány elnöke. - Koló emlékének ápolása mellett a szellemi hagyatékával is foglalkozunk kell, ezért a gyerekek egészségre nevelését szeretnénk kiterjeszteni az egész társadalom egészségtudatának, mozgásigényének javítására."
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés