bezár
 

art&design

2009. 10. 15.
Rubik-kocka bajnokság lesz a hétvégén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A két új Rubik játék, a Rubik Mirror Kocka és a Rubik 360 kirakása is szerepel a Rubik-kocka Magyar Nyílt Bajnokság versenyszámai között. A megmérettetést péntektől vasárnapig tartják a fővárosban a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban.
Az érdeklődők versenyzőként és nézőként egyaránt részt vehetnek a mindenki számára nyitott versenyen, amelynek különlegessége, hogy a két új Rubik játékból itt rendeznek először versenyt a világon - közölte az MTI-vel a rendezvénynek helyet adó művelődési intézmény.

A Rubik Stúdió és a Magyar Rubik-kocka Rajongói Klub szervezte bajnokság várhatóan két teremben zajlik majd, az előtérben pedig egyebek mellett kockaoktatáson vehet részt közönség.

A megmérettetésre a WCA (World Cube Association) oldalán regisztrálhatnak a vállalkozó kedvűek, az egyéb versenyszámokra, úgy mint Rubik 360, Mozaik építés és Puzzle Building a helyszínen lehet jelentkezni.

A kiírás szerint minden versenyzőnek kötelessége a hivatalos WCA szabályzatot betartani, ennek a magyar nyelvű fordítása és rövidített versenyverziója a www.rubikstudio.hu vagy a www.rubikkocka.hu oldalon olvasható. A bajnokság hivatalos, így annak eredményei is felkerülnek a WCA ranglistára.

A hivatalos stoppert mindenki kipróbálhatja a verseny előtt, minden típusú és márkájú játék használható, ami egybevág a WCA szabályzatával. A regisztrált versenyzőknek egyaránt készen kell állniuk arra, hogy "kevernek", és hogy bíráskodnak. A keverés és bíráskodás csoportokban történik, a kiírást a verseny előtt tekinthetik meg az érintettek - olvasható a honlapon.

A Rubik,s 360 összesen három átlátszó műanyagból készült gömbhéj egysége, amelyben színes golyók vannak. A hat golyót a külső gömbhéjon lévő mélyedésekbe kell eljuttatni a belső gömbből a héjakon elhelyezett lyukakon keresztül. A golyók végállomása a megfelelő színű mélyedés a külső héjon. A Mirror kocka kirakásának elve ugyanaz, mint a 3x3-as kockánál. A különbség annyi, hogy itt nem a színekre, hanem a formákra kell figyelni, mivel minden egyes elem formája különböző - olvasható a honlapon.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)

Más művészeti ágakról

színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés