bezár
 

art&design

2009. 10. 17.
Városfoglalás alkotóház az Iparművészeti Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Városfoglalás alkotóház elnevezéssel családi programsorozat indul vasárnap Budapesten az Iparművészeti Múzeumban.
Az első rendezvény témája az ablakpárkány-kertészet és a városi lakóterek zöldítése lesz a finn dízájnnal foglalkozó A természet arcai című kiállításhoz kapcsolódva.

A program látogatói vezetéssel tekinthetik meg a tárlatot, játékos foglalkozásokon vehetnek részt és hasznos tanácsokat kaphatnak szakértőktől, civil szervezetektől otthon- és városzöldítés témában. Az érdeklődők beszélgetéseket hallhatnak a város és természet kapcsolatáról, megismerkedhetnek a Gang csoport udvarzöldítő munkájával és a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) helyszínen is készülő városmakettjével. Saly Noémi várostörténész pedig a kisebbeket kalauzolja majd a parkokban található termésekből készülő játékok világában.

A kiállítást fél 11-től láthatja a közönség vezetéssel, 11 órától pedig kerekasztal-beszélgetés lesz "Ablak a természetre. Hogyan csempésszük be a városba a természetet?" címmel.

A társasházak udvarainak rendezéséről, szépítéséről, kertesítéséről is szó esik, a Gang csoport akcióiról a lakók mondják el véleményüket. Bogdán Éva kertészmérnök workshopja az ablakpárkány-kertészet titkaiba avatja be hallgatóságát, a KÉK interaktív programján a Talento-Ház Általános Iskola második osztályos tanulói egy óriási dobozmakett segítségével mutatják be elképzeléseiket a városról.
A civil téren egyebek mellett interaktív bemutató, köztérhasználati társasjáték, komposztálás bemutató és tanácsadás várja a résztvevőket.

Az Iparművészeti Múzeum és a Tudatos Vásárlók Egyesülete szervezte programokat kéthavonta rendezik majd meg a városi fenntarthatóság és a fenntartható városi életmód témakörökben - közölte az MTI-vel pénteken a Tudatos Vásárlók Egyesülete.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box

Más művészeti ágakról

Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés