bezár
 

art&design

2009. 10. 20.
Terepszínű ecset - kiállítás a Hadtörténeti Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Festmények, grafikák és szobrok láthatók a Bükkösdi Gábor Katonai Képzőművészeti Stúdió Terepszínű ecset című bemutatkozó kiállításán keddtől a budapesti Hadtörténeti Intézetben és Múzeumban.
Az október 30-ig látogatható tárlat érdekessége, hogy a tizenhat kiállító művész mindegyike kötődik a honvédséghez: többen gyakorolták vagy még ma is gyakorolják a katonai hivatást, illetve honvédségi ösztöndíjban részesültek - tájékoztatta a kiállítóhely hétfőn az MTI-t.

Az érdeklődők Bakó László, Baranecz Katalin, Bencze Zsolt, Kiss Attila, Berek Lajos, Duschanek János, Frömmel Gyula, Girnt Vilmos, Jozefka Antal, Kolárovits Katalin, Matetits László, Morschhauser Miklós, Németh József, Szunyoghy András, Vankó István és Végh Hajnal alkotásait tekinthetik meg. A művek között egyebek mellett tájképek, Kodály Zoltán mellszobra és nonfiguratív ábrázolások vannak.

A Bükkösdi Gábor Katonai Képzőművészeti Stúdió 2009. február végén alakult meg a Honvéd Kulturális Egyesület képzőművészeti tagozatának 2003-as alapító tagjaiból és az egervári táborok egyes résztvevőiből. Névválasztásuk nem volt véletlen, hiszen Bükkösdi Gábor élete során számos kiváló festményt és grafikát készített. Művei több hazai és nemzetközi katonai tárgyú bemutatón szerepeltek, így a katonaművészek berlini és budapesti biennáléján is. Alkotásait ma a Magyar Nemzeti Galériában láthatja a közönség.

A stúdió legfőbb céljai között szerepel, hogy a magyar művészeti közélet palettáját a honvédséghez szorosan kötődő alkotóréteggel színesítse.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés