bezár
 

art&design

2009. 10. 21.
Négymillió gyufából készült az olajfúró torony
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint 4 millió gyufaszálból épített olajfúrótorony-modelljével kerül be egy brit férfi a Guinness rekordok könyvébe.
David Reynolds, aki korábbi munkahelye, a Brent Bravo Északi-tengeren lévő olajfúróját építette fel szabadidejében, már épp arra gondolt, hogy feladja, és összerombolja az egész művét, mert nem volt elég helye a befejezéshez. Ám ekkor segítséget kapott a swanwicki ipari múzeumtól, amely megfelelő kiállítási helyet kínált a ritkaságnak - számolt be róla a BBC hírszolgálata (bbc.co.uk).

A Guinness hitelesítette az elkészült modellt, s mint kiderült Reynolds nagyjából félmillió gyufaszállal vert rá egy korábbi gyufamodellező rekordjára. A múzeum igazgatója szerint a látogatókat lenyűgözi az olajfúró-makett mérete.

A swaythlingi férfi azonban nem pihen a babérjain: mint mondta, a makett téli karbantartása után még valószínűleg lesz dolga vele, és közben már egy történelmi hajóflotta gyufamodelljén is dolgozik.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés