bezár
 

art&design

2009. 11. 12.
Műgyűjtők éjszakája ma
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Műgyűjtők éjszakáját csütörtökön a Falk Miksa utcában és környékén Budapesten. Az érdeklődők 21 galéria összesen 22 programján, egyebek mellett kiállítás-megnyitókon, tárlatvezetéseken és előadásokon vehetnek részt.
Csak ezen az estén látható 19 órától a Dénes Galériába Londonból érkező keleti ezüst kincseket tartalmazó magángyűjtemény néhány legszebb darabja. A tárlaton fegyverek, tálak, kultikus kancsók, Buddha-szobrok és más ezüst tárgyak tekinthetők meg, melyek Iránból, Szíriából, Marokkóból, Törökországból, Örményországból, Indiából, Kínából, Burmából, Laoszból és Tibetből származnak. Este 21 órakor észak-etiópiai kopt kolostorok régi szőnyegei címmel tart előadást Dénes Sándor, az Első Pesti Szőnyeg Társaság elnöke, aki egy angol kutatócsoport meghívására angol szőnyegbarátokkal járta végig a kopt kolostorokat.

Victor Vasarely néhány igen izgalmas munkáját, szerigráfiákat (szitanyomás), kollázsokat és kinetikus kompozíciókat láthat a közönség a Násfa Antik Galériában.

A B55 Galéria nemzetközi csoportos tárlattal várja a geometrikus művészet kedvelőit, a 19 órakor nyíló GEOMIX - Sok irányzat sok irányból című kiállítást tizenhét művész, a többi között Fajó János, Saxon-Szász János, Victor Vasarely és Volsky András munkáiból válogatták össze.
Major Kamill Franciaországban élő képzőművész legújabb alkotásaiból nyílik kiállítás a Kálmán Makláry Fine Artsban. A budapesti tárlaton felvonultatott fa képeken az akkád és sumér ékírás jeleihez hasonló elemek rendeződnek írásszerű sorokká. A galéria emeletén Mezei Gábor szürrealista grafikái várják a látogatókat.

Magyar kortárs művészek munkáit mutatja be a Prestige galéria: a Master's Age II. című kiállításon egyebek mellett Bak Imre, Bernáth András, Hencze Tamás, Nádler István és Szőnyei György művei láthatók.

A Bardoni Intérieurben a fiatal kortárs festő, Makláry Lilla színes akril képei kapnak helyet, az Artkatakomban Menyhárt Tamás "Menyus" Angyal című tárlata várja a közönséget - olvasható a www.mugyujtokejszakaja.hu oldalon.

Aukciós tárlat nyílik a Pintér Aukciósházban és a MissionArt Galériában: az előbbiben nyereményszelvények vásárolhatók, melyekkel kortárs magyar művészek alkotásait, egyebek mellett Lossonczy Tamás és Schmal Károly alkotásait nyerhetik meg a szerencsések.

A Plakátgaléria filmes és eredeti vintage plakátokat vonultat fel, a Montparnasse Galériában Art Deco stílusú poszterek láthatók, az Anni Domini Galéria Botos Péter üvegszobrász markáns formavilágú alkotásainak ad otthont.

A Haas Galéria Frank Frigyes festőművész emlékkiállításához szervezi programjait, melyek között Weszely Ernő harmonikajátéka és francia sanzon estje is szerepel. Az Artcore Antik & Design régi Magyarország-térképeket mutat be, az Európa galéria Breznay József Munkácsy-díjas festőművész műveiből ad ízelítőt.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés