bezár
 

art&design

2009. 11. 13.
Őszi éjszaka a szegedi Móra Ferenc Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyermekfoglalkozással, könyv- és divatbemutatóval, éjszakai raktár- és műhelylátogatással várják a szegedi Móra Ferenc Múzeumban az érdeklődőket szombaton a múzeumok őszi éjszakáján.
Medgyesi Konstantin, az intézmény sajtószóvivője az MTI-vel közölte: a délelőtti gyermekfoglalkozásokon a téli napfordulóról hallhatnak majd a kicsik. Kora délután Kubinyi Anna Üzenő textilek című tárlata nyílik meg, melyen este kilenc óráig maga az alkotó tart tárlatvezetést.

Este rendhagyó módon nemcsak a múzeum, hanem annak raktára is megnyílik a látogatók előtt: zseblámpás látogatásra invitálják a múzeumbarátokat. Szakemberek kalauzolják az érdeklődőket a néprajzi, természettudományi és a régészeti raktárban.

Emellett a restaurátor műhely bemutatója is érdekességként kínálkozik az őszi éjszaka múzeumi vendégeknek, akiket Hamar Edina főrestaurátor avat be a Móra Ferenc Múzeum műhelytitkaiba.

Este a múlt emlékei mellett a jelen divatja is megjelenik. Szonett Szegedhez címmel a Szegedi Divatiskola növendékei mutatják be Juhász Gyula költeményeinek hangulatára, Szeged és a Tisza ihlette kollekcióikat.

A múzeumok őszi éjszakája program keretében köszöntik Szegeden Kotormány János lányát is, a 95 éves Kotormány Erzsébetet. Móra Ferenc számos művében említette Kotormány Jánost, a "múzeumi Jánost", aki az író-igazgató "jobbkeze és famulusa" volt. Két évtizedes munkakapcsolatuk alatt szinte összenőttek. Ezt a szoros kapcsolatot szimbolizálja Tápai Antal szobrászművész Móra-emlékműve, amely a szegedi Roosevelt téren található és az ülő alakot Kotormány János hivatalszolgáról mintázta. A szobornál szombaton délután három órakor koszorút helyeznek el a múzeum képviselői Kotormány Erzsébettel együtt.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Adrian Grunberg: Rambo V – Utolsó vér
irodalom

A tudatosság határai A tudatosság határai
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 3. nap
Voicingers workshopok Budapesten
irodalom

Ha lehet, akkor éljen és mozogjon Ha lehet, akkor éljen és mozogjon
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 1. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés