bezár
 

art&design

2009. 11. 14.
Új kortárs művészeti múzeum nyílik Olaszországban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hétvégén nyílik meg Olaszország első nemzeti kortárs művészeti és építészeti múzeuma.
Az új intézmény létrejötte jelzésértékű: azt mutatja, az olaszok megpróbálnak elszakadni attól az imázstól, hogy pusztán Itália dicsőséges művészeti múltjának őrzői.

A 150 millió euróból (több mint 40 milliárd forintból) létrehozott MAXXI múzeum szombaton nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt Róma egyik lakónegyedében, egy volt laktanya helyén.

Az épületet Zaha Hadid iraki születésű építész tervezte, aki első nőként kapta meg a nagy presztízsű Pritzker-díjat 2004-ben.

Mint azt a múzeumi alapítvány vezetője, Pio Baldi elmondta, az olasz kulturális minisztérium azért döntött a kiállítóhely megépítése mellett, mert felismerte: az országnak, amely Giottót, Michelangelót és Berninit adta a világnak, támogatnia kell a kortárs művészeteket, ha kulturális örökséget akar hagyni a jövő nemzedékekre.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról

Más művészeti ágakról

színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés