bezár
 

art&design

2009. 11. 20.
Galériák éjszakája először
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Huszonhárom fővárosi kortárs magángaléria részvételével rendezik meg először a Galériák éjszakáját szombaton, a Budapest Art Fair elnevezésű kiállításhoz és vásárhoz kapcsolódva.
A Budapest Art Fairnek helyet adó Műcsarnok közlése szerint a kezdeményezés célja a helyi galériák bemutatkozása, a figyelem felkeltése a kortárs művészet iránt, valamint a kereskedelmi magángalériák népszerűsítése elsősorban a hazai, de a Budapest Art Fair programjaira látogató külföldi vendégek körében is.

Budapesten ma csaknem 30 kortárs galéria működik, amelyek jelentős részt vállalnak a hazai kortárs művészet népszerűsítésében és a művészek karrierjének hosszú távú építésében. A nemzetközi vásárokon jelenleg a hazai magángalériák töltik be a leghatékonyabb szerepet a magyar kortárs művészek nemzetközi képviseletében - mutatnak rá a közleményben.

A hagyományteremtő szándékkal újtára indított Galériák éjszakája keretében a közönség szombaton 18-tól 22 óráig is megtekintheti az acb Galéria, az A.P.A.! Galéria, a Boulevard & Brezsnyev Galéria, a BUMBUM, a Deák Erika Galéria, a Faur Zsófia-Ráday Galéria, a Friss Galéria, a Godot Galéria, az Inda Galéria, a K.A.S. Galéria, a Kisterem Galéria, a Memoart Galéria, a Molnár Ani Galéria, a Mono Galéria, a Mucius Galéria, a Galéria Neon, a Nextart Galéria, a Stoll'art Galéria, a Spiritusz Galéria, a Várfok Galéria - Várfok Terem, a Várfok Galéria - XO Terem, a Videospace Budapest Galéria és a Viltin Galéria kínálatát.

Mint írják, a Múzeumok éjszakájához, a Műgyűjtők éjszakájához és a FalkArt programjaihoz hasonlóan a Galériák éjszakáját is szeretnék rendszeresen megrendezni.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről

Más művészeti ágakról

Majoros Nóra válaszai a prae.hu körkérdésére
Fischer Iván változata A Müpában
irodalom

Az egyszerűség ereje Az egyszerűség ereje
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 5. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés