bezár
 

art&design

2009. 11. 21.
Magyar szobor kerül a tokiói Aojama sugárútra jövőre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A szeretet, szerelem és barátság ihlette magyar szobor díszítheti jövő évtől a tokiói Aojama sugárutat - az erről szóló szándéknyilatkozatot pénteken írta alá a japán fővárosban Csák Ferenc, a kulturális tárca szakállamtitkára és Takei Maszaki (Masaaki Takei), Tokió Minato kerületének polgármestere.
Az Aojama sugárutat, melynek környékén nagykövetségek, turisztikai és gazdasági külképviseletek, külföldi cégek és iskolák találhatók, az Aoyama International Street projekt keretében újítják fel 2009 és 2012 között. A felújítás során kiszélesítik a sugárutat, platánfákat ültetnek, a járdafelületet mozaikszerűen rakják majd le, s külföldi műalkotásokkal szépítik - olvasható az Oktatási és Kulturális Minisztérium pénteki közleményében.

Mint írják, Magyarország egy 2-2,5 méter magas, 1 méter széles modern szobrot készíttet, amelynek témája a szeretet, szerelem és barátság lesz, s az Aojama sugárutat díszítő külföldi alkotások közül ezt állítják majd fel elsőként.

A szándéknyilatkozatot a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok létesítésének 140. és újrafelvételének 50. évfordulója alkalmából megrendezett japán-magyar jubileumi év keretében írták alá Tokióban, ahova a jelenleg is zajló magyar kulturális eseménysorozatra látogatott el Csák Ferenc.

A Csak tiszta forrásból címet viselő, szeptemberben indult programsorozatban a távol-keleti országban fellépett többek között a Kaláka együttes, Harcsa Veronika dzsesszénekesnő, a Musica Antiqua Corvina reneszánsz zenei együttes, Szemerédy Éva népdalénekes és Frenák Pál koreográfus-táncművész társulata, de az évad további eseményein a Szolnoki Szimfonikus Zenekart és a Bartók Kamarakórust, Rost Andrea operaénekesnőt, valamint Hegedűs Endre zongoraművészt is láthatja-hallhatja a japán közönség. Külön kiállításon mutatkoznak be a legnevesebb magyar gyermekkönyv-illusztrátorok, és konferencia eleveníti fel a páneurópai pikniket.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box

Más művészeti ágakról

Az Első Budapesti Illusztrációs Fesztivál kurátori tárlatvezetése
irodalom

Leülni vagy nem ülni? Leülni vagy nem ülni?
A 2019-es Margódíj-átadó
Interjú a FOMO című film rendezőjével, Hartung Attilával
Christof Kurzmann és Mats Gustaffson duója az Újbudán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés