bezár
 

art&design

2009. 12. 09.
Barack Obama szobrot kapott Indonéziában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szobrot emeltek Indonéziában Barack Obama tiszteletére: ez a világon az első emlékmű, amely az amerikai vezetőt mintázza.
Indonézia részben magáénak is tekinti az elnököt, aki gyerekkorában, 1967 és 1971 között anyjával, indonéz származású nevelőapjával és féltestvérével négy évet élt a szigetország fővárosában.

A szobor gyerekként ábrázolja a világ legbefolyásosabb politikusát. Az alkotást hivatalosan csütörtökön leplezi le a város kormányzója, Fauzi Bowo - számolt be a The Jakarta Globe című napilap.

A 10 éves forma kisfiú rövidnadrágot és pólót visel, és épp egy pillangóra mosolyog. Az Obamáék egykori lakhelyének közelében, a Menteng Parkban felállított szobrot azért emelték, hogy ezzel is ösztönözzék az indonéz gyerekeket.

A kétméteres bronzszobor mindenfajta állami támogatás nélkül, adományokból készült, költsége kétmillió forintnak megfelelő rúpiára rúg.
A szobor talapzatán Eleanor Roosevelt egykori amerikai first lady mondása olvasható: "A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében".

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.
Pap Kata válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés