bezár
 

art&design

2009. 12. 09.
Hitler művészeti albumát őrizte tudta nélkül egy amerikai veterán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Adolf Hitler személyes gyűjteményének része volt az a művészeti album, amelyet egy 87 éves amerikai veterán hat évtizeden át őrzött ohiói otthonának könyvespolcán.
John Pistone egyike volt azoknak az amerikai katonáknak, akik a II. világháború végének közeledtével bevették Hitler bajor Alpokban található főhadiszállását. A katona szuvenírként vitte magával a festményekről készített fényképalbumot.

A 87 éves veterán évtizedekig őrizgette a könyvet, amelyről csak a közelmúltban tudta meg, hogy Hitler személyes gyűjteményének és egy sorozatnak a része volt. Az albumsorozatba azokról a festményekről készült illusztrációk kerültek be, amelyeket a náci vezér kiválasztott a Linzbe tervezett "führermúzeumba".

A Pistone őrzött albumot az Egyesült Államok hivatalosan szolgáltatja vissza Németországnak, az eseményre várhatóan az amerikai külügyminisztériumban kerül sor januárban. Németország Hitler 31 albumából 19-et talált meg Berchtesgadenben.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről

Más művészeti ágakról

Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés