bezár
 

art&design

2009. 12. 14.
Bővül a malagai Picasso Múzeum állománya
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Összesen hetvennyolc alkotással bővíti állományát a malagai Picasso Múzeum.
Pablo Picasso (1881-1937) örökösei hat rajzot és nyomatot adományoznak a spanyol festőművész szülővárosában lévő képtárnak, a múzeum ezeken kívül hetvenkét további művet vásárol. Hogy pontosan melyik alkotásokról van szó, az év elején hozzák nyilvánosságra.

Az új szerzeményekkel a Picasso Múzeum állománya 155-ről 233 alkotásra bővül. A művek számának gyarapítása két alapítvány egyesülésével vált lehetővé: az andalúziai regionális önkormányzat által működtetett Picasso Múzeum az örökösök partnerszervezetével egyezett meg az együttműködésről.

Christine Ruiz-Picasso, a festőművész unokája szerint az együttműködés növeli a dél-spanyolországi metropoliszban hat évvel korábban alapított múzeum jelentőségét.

A fúzióval létrejött alapítvány nemcsak a múzeumhoz tartozó festmények, hanem a Malaga központjában álló Buenavista-palota tulajdonosa is lesz - ez a XVI. századi épület ad otthont a Picasso Múzeumnak.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz

Más művészeti ágakról

gyerek

Hiteles a Szép csendben Hiteles a Szép csendben
Szakmai szervezetek ajánlják a Szép csendben című filmet
A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján
Fischer Iván változata A Müpában
irodalom

Az egyszerűség ereje Az egyszerűség ereje
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 5. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés