bezár
 

art&design

2009. 12. 15.
Elkészült a gödöllői kastély díszkivilágítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elkészült a nagyrekonstrukció alatt álló Gödöllői Királyi Kastély parkjának díszkivilágítása, melynek ünnepélyes avatását szerdán sötétedéskor tartják.
Bár a kastélypark 300 millió forintba kerülő felújítása még csak kétharmadánál tart, a gesztenyefasor mellett húzódó több tucat korhű kandelábert szerdán 17 órakor ünnepélyes keretek között felavatják - mondta el Révész T. Mihály, a kastély ügyvezető igazgatója az MTI-nek. Hozzátette: a kastély történetében újdonságszámba menő szabadtéri fénypompa az energiatakarékos megoldásnak köszönhetően nem kerül sokba.

Révész T. Mihály beszámolt arról, hogy a romantikus stílusban újjávarázsolt kertet jövő év áprilisában avatják. A remek kertészeti összkép részben a "finom hullámzású mikrodomboknak", részben a nagy számban beültetett növényeknek köszönhető. Egyebek mellett 174 facsemete, 10 ezer cserje, 5000 hagymás növény, 50 ezer évelő került a földbe, tavasszal pedig 1500 egynyári virágot ültetnek el a kertészek - tette hozzá az ügyvezető igazgató. A megfelelő vízellátás érdekében 7,5 kilométernyi csőhálózatot fektettek le, 5 kilométernyi csepegtetőt építettek ki és 400 öntöző szórófejet szereltek fel, így – az időre elkészülő pázsitot is beszámítva - minden adott lesz a kellemes tavaszi-nyári estékhez.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretén belül végzett kastélyberuházás során a park 52 ezer négyzetmétere mellett az épületen belül 1800 négyzetméternyi terület nyeri el újra régi pompáját. Az építkezés a tervek szerint halad: a homlokzati felújítással már végeztek, a tél folyamán a belső terek születnek újjá. Egy hónap múlva a megszépült Erzsébet veranda átadása következik, majd sorban a többi egységet is birtokba veheti a nagyközönség. A rekonstrukció összesen 1 milliárd 660 millió forintba kerül.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés