bezár
 

art&design

2009. 12. 23.
Francia-magyar művészeti pályázatok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint kétmillió forint értékben két művészeti pályázatot hirdet a Párizsi Magyar és a budapesti Francia Intézet valamint a Nemzeti Kulturális Alap.
A Contact promte elnevezésű pályázat olyan művészeti installáció létrehozását várja el, amelynek segítségével két fizikailag távol eső térben - a budapesti és a párizsi intézetben - egy időben jelen levő látogatók egymással kapcsolatba léphetnek, áthidalva az esetleges nyelvi nehézségeket. A két intézetet internet segítségével kötik össze. A Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia Tanszéke és a C3 Alapítvány közösen jegyzi a két intézet fölhívását.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent, ha a művész az installációban kihasználja a magyar-francia történelmi kapcsolatokban rejlő lehetőségeket. A nyertes 4000 euró (több mint egymillió forint) támogatást kap elképzelése megvalósításához. A Contact promte beadási határideje 2010. február 15.

A Victor Vasarely ösztöndíjat az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Alap Képzőművészeti Kollégiuma hirdette meg az évek óta sikeresen működő, fotósoknak szóló André Kertész ösztöndíj mintájára.

Az ösztöndíjat elnyerő képzőművész két hónapot dolgozhat Párizsban, majd műveit kiállítás keretében bemutatják a Párizsi Magyar Intézetben. Az ösztöndíj összege egymillió forint, amelyet 2010-ben június és szeptember között kell fölhasználni Párizsban. A jelentkezési határidő 2010. január 14.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)

Más művészeti ágakról

Háttérbeszélgetés Balog Józseffel a Thealter nemzetközi színházi fesztivál indulásáról és működéséről, kapcsolatrendszerekről, a fiatalok lehetőségeiről
Interjú a FOMO című film rendezőjével, Hartung Attilával
Hartung Attila: FOMO – Megosztod és uralkodsz
irodalom

Mosoly, sellők és sorok Mosoly, sellők és sorok
Margó 2019 – Umami, Darvasi László, André Aciman


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés