bezár
 

art&design

2010. 02. 08.
Tánchétvége Miskolcon a 10. Kocsonyafesztivál idején
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Győri Balettet látja vendégül idén februárban, a 10. Kocsonyafesztivál idején a Miskolci Nemzeti Színház - mondta a teátrum kommunikációs és marketingvezetője hétfőn az MTI-nek.
Árvai Judit rámutatott: a Miskolci Tánctagozat alkotói fontosnak tartják, hogy a közönség ne csak azokkal az előadásokkal találkozzon, amelyeket a miskolci tánctagozat művészei hoznak létre. A kortárs táncművészet népszerűsítését és a közönségkapcsolatok építését szolgálják hosszú évek óta a saját táncprodukciók mellett a Tánchétvége Miskolcon rendezvénysorozat eseményei is.

Hozzátette: ennek jegyében egy-egy tánchétvégére a magyar táncművészet valamely legjelesebb alkotójának, társulatának több előadását hívják meg a színházba.

Mint mondta, idén február 19-én és 20-án a vidék legnagyobb téli fesztiváljának idején a Markó Iván által 1979-ben alapított Győri Balettet látják vendégül. Az együttes a fennállásának 30. évfordulójára készült különleges esttel érkezik Miskolcra.

Pénteken a közönség először A halál és a lányka című Schubert-műre készült Robert North-koreográfiát láthatja, amelyet Christopher Bruce Kakas című darabja követ a Rolling Stones zenéjével és az ördög színeibe öltözött, vérvörös ingben és fekete nadrágban megjelenő férfi gátlástalan csábításával.

A Tóth Ilona emlékére '56 című produkció pedig a forradalom hőse előtt tiszteleg szombaton a Csarnokban - fűzte hozzá Árvai Judit.
A győri társulattal azonban közelebbről is megismerkedhetnek a miskolci nézők, ugyanis közönségtalálkozóra is várják majd az érdeklődőket.

A kommunikációs és marketingvezető felidézte, hogy a tánchétvége-sorozat keretében 2006-ban a Közép-Európa Táncszínház, 2007-ben az Artus Goda Gábor Társulat, 2008-ban Bozsik Yvette Társulata, tavaly pedig Ladányi Andrea és társulata, a LA Dance Company járt a borsodi megyeszékhelyen.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom

Más művészeti ágakról

színház

Játszma mindhalálig Játszma mindhalálig
Láthatáron Csoport: Hagyaték
Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb, Magvető, 2019.
színház

Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma
Csórics Balázs Lélektükrök című önismereti irodalmi estjének napok múlva is dolgozó visszhangjai
Interjú Kárpáti Tiborral könyvről, a pixelek mai felhasználásáról és külföldi munkáiról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés