bezár
 

art&design

2010. 02. 15.
Eltávolították Obama szobrát a jakartai parkból
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A lakosság tiltakozása nyomán eltávolították a gyermek Barack Obamát ábrázoló szobrot egy jakartai parkból.
A 2 méter magas, az amerikai elnököt gyermekként mintázó bronzszobrot vasárnap szállították el a Taman Menteng Parkból a közeli Menteng One általános iskolába.

A szobrot decemberben állították fel a parkban, bírálói azonban szinte azonnal harcba szálltak ellene. Több mint 57 ezer ember csatlakozott a Facebook közösségi portálon a Bontsák le a Taman Menteng Parkban emelt Barack Obama-szobrot elnevezésű csoporthoz.

"Mindenki tisztában van vele, hogy Obama a világ egyik vezetője, de nem a mi nemzeti hősünk, aki megérdemelné, hogy szoborral tisztelegjenek előtte. Ez sérti nemzetünk büszkeségét, mivel Indonéziának nagyon sok olyan jeles embere van, akik jól szolgálták hazájukat, mégsem emeltek nekik szobrot" - hangoztatta Heru Nugroho, a csoport alapítója.

Ron Mullers, a szoborállítás kezdeményezője ugyanakkor hangsúlyozta: a szobor azért készült, hogy inspirálja a környéken élő gyerekeket. Az alkotáshoz szükséges összeget adományokból teremtették elő.

A Barry-szobor - így becézték Obamát indonéziai osztálytársai - a tíz éves Barack Obamát ábrázolja sortban, pólóban, kezében egy pillangóval.

A Hawaiin született jelenlegi amerikai elnök gyermekként négy évet élt Jakartában, miután édesanyja egy indonéz férfihoz ment feleségül.
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

Agócs Írisz válaszai a prae.hu körkérdésére
Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Jon Watts: Pókember: Idegeben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés