bezár
 

art&design

2010. 02. 15.
Megrongálták a Szabadság téri szovjet emlékművet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vörös festékkel megrongálták a fővárosi Szabadság téren lévő második világháborús szovjet emlékművet hétfő kora reggel; a feliratokat eltávolították, a rendőrség rongálás miatt eljárást indított.
Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: reggel 5 óra 40 perckor észlelték, hogy valaki a fémkordonon átmászva kiugrik az emlékmű mögül, majd elszalad. Az ismeretlen vörös festékkel rongálta meg az emlékművet.

A rendőrség intézkedett a feliratok eltávolításáról, és rongálás miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított az V. kerületi kapitányság - mondta Kormos Endre.

Az MTI úgy tudja, a szovjet emlékműre a "gyilkosok" illetve "1956" és "árulók" szavakat festették fel.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

Agócs Írisz válaszai a prae.hu körkérdésére
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés