bezár
 

art&design

2010. 02. 16.
Rengetegen látták a reneszánsz kiállítást
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mintegy 230 ezer látogató tekintette meg a vasárnap esti zárásig a budapesti Szépművészeti Múzeum Botticellitől Tizianóig című kiállítását, amely így a múzeum történetének harmadik legsikeresebb időszaki tárlata lett.
Az itáliai reneszánsz festészetét átfogó módon bemutató kiállítás 2009. október 28-án nyílt meg, és február 8-án érte el a kétszázezres látogatószámot. A tárlatra az utolsó két napon több mint 10 ezren voltak kíváncsiak.

A Szépművészeti 80 reneszánsz művész 130 festményét mutatta be a nagyszabású kiállításon, amelyhez a világ több mint ötven múzeuma kölcsönzött képeket, köztük a művészettörténet egyik leghíresebb és legértékesebb alkotását, Leonardo da Vinci Hermelines hölgyét. A tárlat címében kiemelt alkotók mellett a látogatók találkozhattak többek között Giorgione, Raffaello, Veronese és Tintoretto alkotásaival is.

A múzeum közleménye kitért arra, hogy a kiállítás a külföldi közönség körében is nagy visszhangot váltott ki; több mint 30 ország állampolgárai váltottak jegyet a tárlatra. A nemzetközi sajtó is kedvezően reagált a három éves szervezőmunkával megvalósított kiállításra: a Financial Times, az Apollo című tekintélyes brit művészeti magazin honlapja és a szintén mértékadó The Art Newspaper egyaránt méltatta a bemutatott anyagot, illetve a múzeumot.

A Botticellitől Tizianóig a múzeum történetének harmadik leglátogatottabb kiállításaként zárt, eddig csupán a Van Gogh Budapesten (483 ezer látogató 2006-2007-ben), illetve a Monet és barátai című tárlat (250 ezer néző 2003-2004-ben) vonzott nagyobb közönséget.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról
Airbourne, Fezen Fesztivál, 2019. 07. 24.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés