bezár
 

art&design

2010. 02. 17.
Egyedülálló ezüstkincsek Prágban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egyedülálló ezüstkincseket vonultat fel Kr.u. 1000 tájáról az a tárlat, amely szerdán nyílik a Prágai Nemzeti Múzeum új épületében.
A kiállítás mintegy kétezer pénzérmét és egyéb ezüsttárgyakat mutat be. "A látogatók gyűjteményünk ritka darabjait szemlélhetik meg, ahogy megtekinthetik a legnagyobb ezüstkincset, amely cseh földön valaha előkerült" - nyilatkozta Michal Lukes múzeumigazgató, hozzátéve, hogy a tárlatot 100 millió cseh koronára (több mint 1 milliárd forintra) biztosították.

Az egyik legértékesebb része a tárlatnak az úgynevezett Podjebrád-ezüstkincs, amely a legrégebbi cseh fizetőeszközöket, 1400 darab X. századi ezüst denáriust tartalmaz.

A tárlaton látható a legrégebbi cseh pénzérme, az I. Boleszláv uralkodása alatt, 960-ban veretett denárius, amely a korabeli szerszámokkal és a nemesfém megmunkálására vonatkozó dokumentumokkal látható együtt.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 12.
Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól
Ari Aster: Fehér éjszakák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés